•Organisatie BK Wielrennen wil overlast beperken•Politie en organisatie informeren over BK via Twitter en Facebook•Infoavond bouwwerken St.-Aloysiusinstituut •Stadsbestuur stelt jaarverslag 2011 voor•Eindejaarstentoonstelling kunstacademie•...

Organisatie BK Wielrennen wil overlast beperken
Zondag 24 juni wordt een massa volk verwacht op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Geel. De organisatie heeft heel wat maatregelen getroffen om de toeloop zo vlot mogelijk te laten verlopen. Er wordt heel wat aandacht besteed aan de bewoners van het centrum, om de overlast zo veel als mogelijk te beperken. Bezoekers van buiten Geel zullen worden afgeleid naar gratis parkings op de industriezones Oost en West, aan het Leunenstadion en aan de Retieseweg. Vanaf de industriezone worden gratis shuttlebussen ingelegd om de bezoekers tot op het parcours te brengen. Voor de bewoners in de omgeving van de straten waarlangs het parcours loopt, werden doorsteken voorzien. Langs deze punten kan het parcours op een veilige manier gekruist worden en zijn de binnengebieden bereikbaar. Wie op het parcours zelf woont en op de dag zelf met de wagen weg moet, dient de wagen zaterdagavond te verplaatsen naar een zijstraat die bereikbaar is via één van de doorsteken. Op elk van deze doorsteken zal de politie aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Ook de toegang naar het ziekenhuis is verzekerd. Hiervoor werd een ziekenhuisroute voorzien via de Zandstraat - Laar - Gasthuisstraat en via Stelenseweg - Waterstraat - Fehrenbachstraat - Gasthuisstraat. Wie een doorsteek, kassa of toegangscontrole wenst te passeren dient wel in het bezit te zijn van een ticket. Gelenaars kunnen dit gratis aanvragen via de website  van het BK of aan de dienst onthaal van het stadhuis. Het plan met het parcours en de doorsteken werd verspreid via de bewonersfolder. Enkele Geelse straten ontvingen per toeval geen bewonersbrief over het BK Wielrennen. Daarin staat alle praktische informatie m.b.t. de verkeer- en parkeersituatie. De info vind je ook op www.bkgeel.be onder de rubriek 'praktisch'. Heb je geen toegang tot internet, vraag dan een bewonersbrief aan via de onthaalbalie van het stadhuis.
 
 
Politie en organisatie informeren over BK via Twitter en Facebook
De politie zal Twitter en Facebook intensief gebruiken om voor, tijdens en na het BK Wielrennen ‘in real time’ te communiceren over verkeer, toegangswegen, parkings, shuttlebussen en preventieve tips. De twitteraccount van de zone kan gevolgd worden via smartphones met internetabonnement en op computer via de website www.twitter.com door het volgen van de account @pzglm. Op Facebook vind je de zone onder ‘Politiezone Glm’. Alle tweets worden in het Nederlands en Frans verstuurd en de hashtag van het evenement is bkgeel (#bkgeel). Alle berichten worden ook op de Facebookpagina van de zone gepost. Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen, daarvoor moet je het noodnummer 112 bellen of 014 56 47 00. Ook de organisatie zelf communiceert via twitter en facebook. Je komt alles te weten, respectievelijk via @BKGeel en facebook.com/bkgeel.
 
 
Infoavond bouwwerken St.-Aloysiusinstituut
Op maandag 25 juni om 19u kan je in de refter van het St. Aloysiusinstituut, Kollegestraat 15 een infoavond bijwonen over de geplande bouwwerken van de KOGEKA-scholen in de Kollegestraat. Tijdens deze avond vertellen de architecten over de renovatie van de bestaande gebouwen en de bouw van een nieuwe sporthal. Daarnaast verneem je alles over de mobiliteitsaspecten en de sportieve mogelijkheden in de toekomstige sporthal. Alle Gelenaren zijn welkom. De eigenaars en bewoners in de buurt kregen een persoonlijke uitnodiging in de bus.
 
 
Stadsbestuur stelt jaarverslag 2011 voor
Onlangs nam de gemeenteraad kennis van het jaarverslag 2011. Wil je meer weten over de projecten die het stadsbestuur in 2011 realiseerde, dan kan je zolang de voorraad strekt een exemplaar van het jaarverslag afhalen aan of opvragen bij het onthaal op het stadhuis.
 
 
Eindejaarstentoonstelling kunstacademie
Na een jaar van intens werken in de ateliers tonen de leerlingen van de Geelse Stedelijke Kunstacademie hun werken tijdens een eindejaarstentoonstelling. Die loopt van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 juni, op vier verschillende centrumlocaties. De lichte ruimte van de ‘Schrijnwerkerij’ (parking Nieuwstraat ) leent zich uitstekend om de afstudeerprojecten te tonen van de opties keramiek, schilderkunst, tekenkunst, computerkunst en de jeugdateliers. Vernissage op vrijdag 22 juni om 20 uur. In de Kunstacademie is leerlingenwerk te zien van de ateliers tekenkunst, schilderkunst, keramiek en computerkunst. De kinder- en jeugdateliers hebben met hun artistieke creaties ‘De Schuur’ en de ateliers op het Sint-Dimpnaplein ingepalmd. Op zaterdag 23 juni is het vanaf 10.30u ook KUNSTFEEST! voor de kinderen met een workshop ‘ecodrum’ en een artistieke optocht. Toegang tot de tentoonstelling is gratis. Je kan langs komen op zaterdag van 10u tot 18u, op maandag van 14u tot 20u en op dinsdag van 10u tot 20u.
 
 
Wegen naar ontsluitingsweg Edelbeton afgesloten
Om de veiligheid voor bewoners en weggebruikers te verhogen worden de wegen die toegang geven tot de ontsluitingsweg naar en van Edelbeton afgesloten voor alle verkeer. De ontsluitingsweg zal vanaf 1 juli enkel kunnen gebruikt worden om Edelbeton te bereiken en zal niet langer een directe verbinding vormen met Hees, Hezeschrans en Schrans. Deze straten hebben sinds de openstelling van de nieuwe weg te kampen met toegenomen sluipverkeer.
 
 
Herstel wegdek Heidebloemstraat
Gezien de slechte staat van het wegdek in de Heidebloemstraat heeft het stadsbestuur beslist om tijdelijke herstellingswerken uit te voeren met behulp van gietasfalt. Om de hinder te beperken, worden de werken ingepland tijdens de braderij, van 27 t.e.m. 29 juni. Hierdoor moeten de betrokken straten slechts eenmaal afgesloten worden.
 
In Heidebloemstraat wordt gedurende deze periode geen verkeer toegelaten. In de straat geldt parkeerverbod. In Rozendaal, tussen Heidebloemstraat en Stationstraat, wordt omwille van de afsluiting van Heidebloemstraat tijdelijk dubbelrichting ingevoerd. In hetzelfde gedeelte van Rozendaal geldt op dat ogenblik parkeerverbod. De Stationstraat wordt vanaf Rozendaal afgesloten voor doorgaand verkeer, daar waar dit tijdens de braderij meestal vanaf Heidebloemstraat is. Zowel de handelaars als de doorgang naar de Technische Schoolstraat blijven bereikbaar en ook parkeren in Stationstraat blijft mogelijk.
 
De definitieve heraanleg van de straat is voorzien samen met rioleringswerken. Deze werken zijn verbonden met een subsidiedossier. De timing van de heraanleg is nog niet gekend.
 
 
Infomarkt over inrichtingsplan Vallei van de Grote Nete
Op woensdag 27 juni kan je van 16u tot 20u terecht in de parochiezaal van Zammel voor een infomarkt over het inrichtingsplan van de Vallei van de Grote Nete. Met dit zogenaamde Sigmaplan werkt Vlaanderen aan een veilig, economisch aantrekkelijk en natuurlijk Scheldegebied. Om dit te bereiken willen de initiatiefnemers o.a. de Vallei van de Grote Nete herstellen en beter beschermen tegen overstromingen door waterbuffergebieden, winterbeddingen en natuurgebieden in te richten. Het project omvat drie deelgebieden: ‘tussen Hellebrug en Herenbossen’, ‘Ter Borght - de Merode’ en ‘het Zammelsbroek’. In het kader van het Sigmaplan worden ook de recreatieve mogelijkheden in de vallei uitgebreid of verbeterd. Ook met landbouw wordt rekening gehouden. Op de infomarkt krijg je meer details aangereikt en kan je vragen stellen aan de projectleiders. Aansluitend op de infomarkt volgt een toelichting voor de landbouwsector. Die start om 20u en duurt tot 21.30u.
 
 
Nieuw busnet De Lijn heeft ook gevolgen voor Geel
Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de regio Zuiderkempen versneld uitgevoerd. Door hun middelen in te zetten op veelgevraagde verbindingen, eerder dan op trajecten waar momenteel (bijna) lege bussen rijden, hoopt De Lijn je nog beter van dienst te kunnen zijn. Concreet betekent dit dat het busaanbod in Geel er weliswaar anders zal uitzien maar dat de dienstverlening behouden blijft.